Om H2CAB

Som taxibolag är H2CAB helhjärtat hängivet grön energi. Vi är Sveriges första vätgastaxi företag. Vårt uteslutande fokus på vätgasdrivna taxibilar säkerställer vi en miljövänlig persontransport samtidigt som vi prioriterar kundupplevelsen.

Med fokus på Uppsala och omnejd kan vi erbjuda taxiresor utan klimatpåverkan och med totalt engagemang för dina särskilda behov och önskemål. Ett enklare sätt att ta del av framtidens miljövänliga persontransport redan idag.

Så fungerar det

Vi strävar ständigt efter att du som resenär får härlig taxiresa. Även om en stor del av vår fokus ligger på mellan Uppsala och Stockholm-Arlanda flygplats så kan vi se till att vara tillgängliga utifrån dina önskemål.

  • Du väljer rutt och vi anpassar oss därefter.
  • En helt miljövänlig och avgasfri taxiupplevelse.
  • Utsläpp motsvarande 0 gram CO².
  • Tillgängliga i Uppsala med omnejd.

Bokning sker enklast direkt via får hemsida. Då alla transporter planeras är det viktigt att vi får rätt information gällande sträcka, tid, önskemål och förväntningar. I samband med bekräftad bokning rekommenderar vi att du dubbelkollar bokningsinformationen för att säkerställa att allting blivit rätt.

Även om vi verkligen anstränger oss för att tillgodose alla särskilda krav och förväntningar så kan vi inte i förväg garantera att vi är tillgängliga på ditt valda datum. Avvakta tills dess att vi återkommit med bokningsbekräftelse. Vi svarar snabbt och värdesätter din tid.

Varför vätgastaxi?

Vätgas är ett oerhört mångfacetterat bränsle som kommer att spela en stor roll i omställningen till grön energi. Som universums mest förekommande grundämne är väte både enkelt att ta vara på och att förädla. Vad som gör vätgasen unik är att den kan helt utan avgaser kan driva såväl förbränningsmotorer som strömceller. Den enda biprodukter är nämligen vatten och rent syre. Det rena syret kommer från att luften filtreras från partiklar när bilen hämtar syre från luften.

Våra taxibilar drivs på grön vätgas och har speciella filter som säkerställer optimal drift.

Som taxibil har vi valt att använda oss av Hyundai NEXO. Vad som särskiljer den från övriga miljöbilar är att den skapar sin egen energi med hjälp av grön vätgas, vilket i sin tur driver bilens elmotor.

Ett enklare alternativ

Vårt engagemang ligger inte bara i att vara Uppsalas mest miljövänliga taxi. Vi vill även göra det enklare att kunna boka taxi utifrån individuella behov och önskemål. Därför kommer vi alltid att anstränga oss för att leva upp till just dina förväntningar.

Du kan alltid ange särskilda önskemål och behöv i samband med din bokning. Då resan inte bokas förrän vi har bekräftat informationen behöver du aldrig oroa dig för att vi inte kan tillgodose dina önskningar. För oss är det viktigt att du redan i förväg känner dig trygg med att resan kommer att bli helt i enlighet med dina behov. Då vi ständigt utökar våra rutter och tjänster så tar vi gärna del av såväl ris som ros. Det hjälper oss att bättre kunna leva upp till de faktiska förväntningar som finns.

Vad är grön vätgas?

Grön vätgas betyder att vätgasen är endast producerad från miljövänliga energikällor såsom sol- & vindenergi.
H2CAB fordon körs endast på grön vätgas.